Vervolgpagina-bermuurderweerd

Veelgestelde vragen - bij u thuis

Hoe meld ik mij aan?
Voor aanmelding of meer informatie kunt u ons bellen of mailen. We komen graag langs om samen te bekijken welke hulp er nodig is.

Wat kost het?
Voor een vrijwilliger thuis of in het verpleeghuis hoeft u niets te betalen.
Hebt u vragen, bel of mail ons. We beantwoorden uw vragen graag.

1 | Waarom zou u een vrijwilliger Thuis vragen?

U bent in de laatste levensfase en u wilt die tijd graag thuis (verpleeghuis) doorbrengen. Onze vrijwilligers bieden ondersteuning als aanvulling op de zorg door uw naasten en/of professionele zorg.

2 | Wat kunt u van een vrijwilliger Thuis verwachten?

Een vrijwilliger biedt nabijheid en een luisterend oor voor degene die stervende is én voor de mantelzorger. U bepaalt in overleg met de vrijwilliger wat hij of zij bij u thuis doet of juist niet doet. Een vrijwilliger voert geen medische handelingen uit en neemt geen huishoudelijke taken over. Onze vrijwilligers zijn overdag, ’s avonds en incidenteel ook ’s nachts inzetbaar.

Word vrijwilliger

Wilt u vrijwilliger worden bij ons dan horen wij graag van u: Stadshospice Utrecht zoekt mensen met een groot hart.
> Lees verder

Word donateur

Voor het in stand houden van de vrijwilligerszorg is zijn wij naast subsidiegelden afhankelijk van giften, donaties en legaten. Wilt u ons steunen?
> Lees verder

3 | Wat kost het?

Voor een vrijwilliger bij u Thuis of in het verpleeghuis hoeft u niets te betalen.

4 | Hoelang mag de vrijwilliger blijven?

De duur van de inzet hangt af van de vraag en de actuele situatie. Uitgangspunt is dat er sprake is van een beperkte levensverwachting. Lijkt het erop dat de inzet langer dan enkele maanden gaat duren dan zal er een tussentijds evaluatiemoment worden afgesproken met de zorgcoördinator. Wij kijken dan met elkaar wat nog mogelijk en passend is.

5 | Ik woon in een zorginstelling, kan ik dan ook gebruik maken van de inzet van een vrijwilliger?

Jazeker, onze vrijwilligers gaan ook naar zorginstellingen. Over de rol die zij daar vervullen overleggen we – uiteraard – met de formele zorg.

6 | Kan iedereen vrijwilliger worden?

Onze vrijwilligers hebben ervaring in het ondersteunen van mensen in de laatste levensfase. Ze zijn geschoold en worden jaarlijks bijgeschoold.

7 | Als thuisblijven toch niet de beste optie meer lijkt?

U bent ook welkom in ons hospice. Meer informatie over het hospice vindt u hier.

8 | Hoe meld u uzelf aan?

Voor aanmelding of meer informatie kunt u ons bellen of mailen. We komen graag langs om samen te bekijken welke hulp er nodig is.

Telefoon: 030-2916040
Mail: info@stadshospiceutrecht.nl