Bij u thuis

Als uw levenseinde nadert, wilt u die laatste fase mogelijk graag thuis doorbrengen en daar ook verzorgd worden. Meestal zijn er professionele hulpverleners die u ondersteunen. In veel gevallen komt de zorg ook op de schouders van uw naasten terecht. Uw partner zorgt voor u, of misschien zijn het uw kinderen, vrienden of bekenden die meehelpen. 

De palliatieve fase kan echter langer duren dan vooraf werd gedacht. In die periode wordt er dan ook gedurende een langere periode hulp gevraagd van mantelzorgers. Als er in die tijd extra hulp en ondersteuning nodig is kunt u die van ons krijgen. 

We hebben een team van vrijwilligers dat mensen thuis kan ondersteunen. Na de intake stemmen we met u af welke ondersteuning gewenst is. Afhankelijk van de zorgvraag worden één of meerdere vrijwilligers bij u ingezet. Hierdoor kunt u veilig thuis en in uw vertrouwde omgeving blijven, terwijl de mantelzorgers ook af en toe de adempauze krijgen die ze nodig hebben. 

De vrijwilligers die bij u thuis komen kunnen verschillende vormen van ondersteuning bieden. Zoals: 

  • samen met u naar buiten gaan.
  • een gezelschapsspelletje met u spelen.
  • ondersteuning geven bij de dagelijkse verzorging.
  • luisteren naar en praten met u en uw naasten.
  • aanwezig zijn wanneer uw partner, familielid, vriend of vriendin even weg moet.
  • komen waken in de laatste levensfase.

Voor ons staan uw wensen en behoeften centraal. 

Onze vrijwilligers zijn inzetbaar op alle dagen van het jaar, zowel overdag als ’s avonds. En, in overleg met de zorgprofessional(s), ook ’s nachts. Hoe vaak en hoe lang zij bij u zijn wordt op uw behoefte afgestemd. Ook zorgen wij ervoor dat er een vrijwilliger komt die bij u past en waar u zich bij op uw gemak voelt. 

Wanneer de palliatieve levensfase zich aandient kunt u zich aanmelden voor ondersteuning. Aanmelden kan u zelf doen. Het kan ook door uw familie, vrienden, de huisarts of de wijkverpleegkundige gedaan worden.

U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie, of voor een kennismaking. 

De zorgcoördinator maakt dan een afspraak met u voor een intakegesprek. Op die manier kijken we met elkaar op een zorgvuldige manier naar hoe we uw aanvraag het beste kunnen invullen. 

 

Voor aanmelden of meer informatie kunt u ons bellen of mailen. We komen graag langs om samen te bekijken welke hulp er nodig is.

Afspraak maken voor een kennismaking

We komen graag langs om samen te bekijken welke hulp nodig is. Mail of bel ons

Word vrijwilliger

Wilt u vrijwilliger worden bij ons dan horen wij graag van u: Stadshospice Utrecht zoekt mensen met een groot hart.
> Lees verder

“Het overlijden van mijn moeder was zwaar en verdrietig. Hoewel ik haar enige kind was, voelde ik me niet alleen. Jullie steun en respect waren een grote troost voor me.”