Bij u thuis

Veel mensen sterven het liefst thuis, in hun vertrouwde omgeving. Voor hun dierbaren kan de periode – naast waardevol – ook zwaar zijn. Sinds 1987 biedt de Stichting Thuis Sterven (vanaf 2019 deel van Stadshospice Utrecht) daar ondersteuning bij.

Mantelzorgers
Voor mantelzorgers is het fijn om de dagelijkse zorg (even) te delen of uit handen te geven. Ook voor degene die stervende is, kan het luisterende oor – of juist de stille nabijheid – van een vrijwilliger een welkome afwisseling zijn. Onze vrijwilligers zijn overdag, ’s avonds en incidenteel ook ’s nachts inzetbaar. Ze verrichten geen huishoudelijke taken. Wat ze wel doen, bepaalt u samen. Sommige mensen willen praktische hulp, andere hebben vooral behoefte aan iemand om mee te praten.

Ondersteuning in zorginstellingen
Ouderen die in een zorginstelling wonen, brengen daar ook vaak hun laatste levensfase door. Onder hen zijn veel mensen die weinig dierbaren meer hebben. Wij vinden dat niemand in eenzaamheid hoeft te sterven. Daarom gaan onze vrijwilligers ook naar zorginstellingen. Over de rol die zij daar vervullen overleggen we – uiteraard – met de formele zorg.

Termijn ondersteuning
In de thuissituatie blijft een vrijwilliger maximaal drie maanden. Voor ondersteuning in een zorginstelling is dat korter: maximaal een maand. Als iemand langer leeft dan verwacht en de behoefte aan een vrijwilliger blijft bestaan, dan overleggen we samen in hoeverre verlenging mogelijk is.

Kosten
Voor een vrijwilliger thuis of in het verpleeghuis hoeft u niets te betalen.

Aanmelden
Ik ben of ken iemand die deze ondersteuning nodig heeft. Hoe verloopt de aanmelding?Voor aanmelden of meer informatie kunt u ons bellen of mailen. We komen graag langs om samen te bekijken welke hulp er nodig is.

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons dan gerust! 

Afspraak maken voor een kennismaking

We komen graag langs om samen te bekijken welke hulp nodig is. Mail of bel ons

Word vrijwilliger

Wilt u vrijwilliger worden bij ons dan horen wij graag van u: Stadshospice Utrecht zoekt mensen met een groot hart.
> Lees verder

“Het overlijden van mijn moeder was zwaar en verdrietig. Hoewel ik haar enige kind was, voelde ik me niet alleen. Jullie steun en respect waren een grote troost voor me.”