Vrienden van

Stadshospice Utrecht zorgt ervoor dat ernstig zieke mensen hun laatste levensfase zoveel mogelijk kunnen doorbrengen op een manier die bij hen past. Dat kan zijn thuis met de juiste ondersteuning, of in een van de prachtige kamers in het Stadshospice aan de Kanaalstraat in Utrecht.

Ruim 80 vrijwilligers, drie parttime coördinatoren en een directeur staan dagelijks klaar om mensen te begeleiden in hun laatste levensfase. Zij doen dit samen met de wijkverpleegkundigen en de betrokken huisartsen. Zij hebben een grote wens om de laatste levensfase van de gasten – zowel in hun thuisomgeving als in het hospice –  fijner en comfortabeler te maken. Wilt u het Stadshospice daarbij helpen? Wordt dan Vriend van het Stadshospice. Met uw bijdrage kunnen we bijvoorbeeld een extra familiebed aanschaffen, ontspannende massages aanbieden aan de gasten of de tuin nog comfortabeler maken.

De Stichting Vrienden van het Stadshospice is in afwachting van de ANBI status en een bankrekening. Wilt u nu graag een donatie doen? Maak uw gift over op bankrekening NL47 INGB 0004 5087 04 ten name van Stadshospice Utrecht. Wij zijn u hier zeer erkentelijk voor!

Informatie

Stichting Vrienden van Stadshospice Utrecht

Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden informatienummer (RSIN): 863942805

Adres: Kanaalstraat 200A, 3531 CR Utrecht

Email: vriendenvanshu@gmail.com

Website: www.stadshospiceutrecht.nl/vrienden-van

Kamer van Koophandel: 86361449

Via deze link is het beleidsplan te downloaden. Hierin is onder andere de volgende informatie opgenomen: de bestuurssamenstelling, het beloningsbeleid (bestuurders worden niet betaald), de doelstelling van de Stichting en de aanpak fondswerving.

Via deze link is de begroting , alsmede de financiële verantwoording voor jaar 1 te downloaden.

Per januari 2022 is het hospice uitgebreid met twee gastenkamers, een huiskamer en een luxe badkamer met hoog/laag bad. Daarmee hebben we plaats voor zes gasten.

Daarnaast is de tuin opnieuw ingericht en rolstoeltoegankelijk gemaakt. Het terras is vergroot, er is een veranda om buiten ook overdekt te kunnen zitten, een schuur, een kruiden/groentetuintje en er zijn verschillende zitplekjes gecreëerd. 

We zijn alle sponsoren die hieraan hebben bijgedragen buitengewoon erkentelijk. 

Wij zijn blij met de hulp die De Kroon facilitaire diensten ons heeft aangeboden namens hun opdrachtgever Ingram Micro om ten tijde van de coronacrisis in 2020 de vrijwilligers te helpen een optimale uitvoering van de schoonmaak te blijven realiseren. Heel hartelijk dank!

logo richard hoogland fonds Ook het Richard Hoogland Fonds sponsort het Stadshospice.

In 2019 is het hospice opgefrist en heringericht. Dit is mede mogelijk gemaakt door onder andere de onderstaande sponsoren:

Roparun

Ars Donandi / Yske-Walther fonds

Kansfonds

Oranjefonds

Stichting Voorzorg Utrecht

RCOAK


Heeft u vragen of behoefte aan een persoonlijk advies? Neem gerust contact op.

Donaties en giften kunt u overmaken op:
NL47INGB 0004 5087 04
t.n.v. Stichting Hospice Utrecht
RSIN-nummer 809411271

Stichting Thuis Sterven Utrecht
RSIN-nummer 007089004

Word vrijwilliger

Wilt u vrijwilliger worden bij ons dan horen wij graag van u: Stadshospice Utrecht zoekt mensen met een groot hart.
> Lees verder