
Vrienden van
Een thuis om te sterven, voor alle Utrechters, ieder op z’n eigen manier
In ons hospice bieden we een warme, veilige plek voor iedereen die zijn laatste levensfase niet thuis kan of wil doorbrengen. Een thuis om te sterven, waar liefdevolle zorg en persoonlijke aandacht centraal staan – niet alleen voor onze gasten, maar ook voor hun dierbaren.
Maar hospicezorg is meer dan een fysieke plek. Stadshospice Utrecht ondersteunt ook mensen die ervoor kiezen om thuis te sterven. Met deskundige zorg en aandacht helpen we hen en hun naasten, zodat zij op hun eigen manier afscheid kunnen nemen.
De vraag naar hospicezorg groeit. Daarom willen we niet alleen extra faciliteiten realiseren, zoals handmassages en extra familiebedden, maar ook een tweede vestiging openen. Zo kunnen we nog meer Utrechters ondersteunen in hun laatste levensfase, waar ze zich ook bevinden.
Uw steun maakt dit mogelijk. Helpt u mee om Utrecht een thuis te geven om waardig afscheid te nemen?
Steun ons
Wilt u het Stadshospice steunen, dan zijn daarvoor de volgende mogelijkheden.
Word vriend van Stichting Stadshospice Utrecht
– U kunt eenvoudig via de doneerknop uw periodieke of eenmalige donatie regelen.
– U kunt zelf een machtiging bij uw bank organiseren voor een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage aan Vrienden van Stichting Stadshospice Utrecht, IBAN/Bankrekening nr. NL98RABO| 0306 7797 06.
ANBI
De stichting Vrienden van Stadshospice Utrecht is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de schenkingen, legaten of erfenissen die de Stichting verkrijgt niet belast worden met schenkbelasting of erfbelasting. De ANBI erkenning betekent ook dat – onder voorwaarden – uw schenkingen aftrekbaar zijn van uw inkomstenbelasting.
Schenkingen
Het is mogelijk een fiscaal aantrekkelijke schenkingsovereenkomst voor tenminste vijf jaar aan te gaan. Als deze periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden en schriftelijk is overeengekomen in de periodieke schenkingsovereenkomst, dan kunt u de gift aftrekken van uw inkomstenbelasting. In beginsel hoeft u een dergelijk periodieke schenking niet notariaat vast te leggen.
Testamenten
Word ook Vriend van: Doneer hier.
Naam: Stichting Vrienden van Stadshospice Utrecht
RSIN: 863942805
Adres: Kanaalstraat 200A, 3531 CR Utrecht
Email: vrienden@stadshospiceutrecht.nl
Bankrekening: NL98 RABO 0306.7797.06
KVK: 86361449
Stichting Vrienden van Stadshospice Utrecht is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Via deze link is het beleidsplan te downloaden. Hierin is o.a. de volgende informatie opgenomen: de bestuurssamenstelling, het beloningsbeleid (bestuurders worden niet betaald), de doelstelling van de Stichting en de aanpak fondswerving.
Hier vindt u de de Balans en Staat van Baten en Lasten 2024 evenals de publicatieplicht ANBI boekjaar 2024.
Kerken garanderen drie jaar de ‘eigen bijdrage’ van onze gasten
Het verblijf van bewoners in het Stadshospice wordt mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers, met subsidie van de overheid en een bescheiden eigen bijdrage van de bewoners zelf. Het komt voor dat een tijdelijke bewoner van het hospice niet aanvullend verzekerd is voor deze kosten en de eigen bijdrage ook niet zelf kan betalen. Voor het Stadshospice Utrecht is dat nooit een rede om iemand niet op te nemen. Ieder mens heeft immers recht op goede zorg in een liefdevolle omgeving.
In dat geval stellen we helaas vast dat die eigen bijdrage niet geïnd kan worden. maar die ‘inkomstenderving’ moet natuurlijk wel ergens van betaald worden. en dus zochten we in de afgelopen jaren geld bij fondsen en particulieren om deze kosten te dekken.
Toch is deze situatie voor de lange duur niet wenselijk. Daarom hebben de Vrienden van het stadshospice en een aantal kerken de handen ineen geslagen. Deze kerken (Rooms-katholiek, Oud-katholiek, Protestants, Doopsgezind, Luthers en Remonstrants) hebben zich voor de jaren 2023, 2024 en 2025 garant gesteld voor deze niet inbare eigen bijdrage, tot een maximum bedrag van € 10.000 per jaar. Intussen gaat de vriendenstichting op zoek naar een structurele oplossing voor deze kosten. Daarbij is te denken aan ziektekostenverzekeraars, subsidieverleners of duurzame financiering door derden